Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
- Πρώτα αναμιγνύουμε σε μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδα.
- Πλένουμε το κατσικάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο ταψί.
- Με τη μύτη μαχαιριού ανοίγουμε σε διάφορα μέρη του τρύπες και μπήγουμε τα σκόρδα.
- Περνάμε καλά όλο το κατσικάκι με το μείγμα του μπολ και στην κοιλιά του βάζουμε τα κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
- Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
- Ραντίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το ανοίγουμε σε μέγεθος μεγαλύτερο από την περίμετρο του ταψιού.
- Σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο που έχουμε ανοίξει και το σφραγίζουμε καλά γύρω γύρω προτού το βάλουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3-4 ώρες.
- Αφαιρούμε το ξερό φύλλο και σερβίρουμε το μελωμένο κατσικάκι που έχει ψηθεί στους ατμούς του.