Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το κατσικάκι βουλωτό, μια παραδοσιακή και ιδιαίτερη συνταγή από το Πήλιο, για ένα φανταστικό γιορτινό φαγητό.

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το κατσικάκι βουλωτό, μια παραδοσιακή και ιδιαίτερη συνταγή από το Πήλιο, για ένα φανταστικό γιορτινό φαγητό.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 ώρες
21

Για το κατσικάκι βουλωτό

  • 1 κατσικάκι (6-7 κιλά)
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κλων. φρέσκια ρίγανη

Για τις πατάτες

  • 2 kg πατάτες
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το φύλλο

  • 1/2 kg αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. χλιαρό νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κατσικάκι βουλωτό

    Πρώτα αναμιγνύουμε σε μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδα.

    Πλένουμε το κατσικάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο ταψί.

    Με τη μύτη μαχαιριού ανοίγουμε σε διάφορα μέρη του τρύπες και μπήγουμε τα σκόρδα.

    Περνάμε καλά όλο το κατσικάκι με το μείγμα του μπολ και στην κοιλιά του βάζουμε τα κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

    Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

    Ραντίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.

    Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το ανοίγουμε σε μέγεθος μεγαλύτερο από την περίμετρο του ταψιού.

    Σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο που έχουμε ανοίξει και το σφραγίζουμε καλά γύρω γύρω προτού το βάλουμε στο φούρνο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3-4 ώρες.

    Αφαιρούμε το ξερό φύλλο και σερβίρουμε το μελωμένο κατσικάκι που έχει ψηθεί στους ατμούς του.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται