Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Οι αγκινάρες έχουν πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, αποτελούν πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος και βιταμίνης C, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης μας δίνουν βιταμίνη Κ, που συμμετέχει στην καλή υγεία των οστών και φυσικά πολλές φυτικές ίνες συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Όταν είναι στην εποχή τους, απολαύστε τες με τη συγκεκριμένη συνταγή.
Εξοπλισμός
Γάστρα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να φτιάξουμε τις αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες. Μάθετε αναλυτικά πώς να καθαρίσετε τις αγκινάρες.
- Αφού τις καθαρίσουμε, τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό με 2-3 στυμμένα λεμόνια, για να μην οξειδωθούν.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές.
- Ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα μαζί με τις πατάτες.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα φρέσκα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα ντοματίνια με τα δάχτυλα και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό με τα κλωνάρια του μάραθου.
- Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 35΄.
- Ξεσκεπάζουμε, περιχύνουμε με το χυμό από 2 λεμόνια και ψήνουμε για 25΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνουν οι λεμονάτες αγκινάρες με πατάτες μόνο με το λάδι τους.