Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΑΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ
- Σοτάρουμε πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
- Βράζουμε τα υλικά για το κολοκυθόρυζο στο φούρνο για 5΄σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε τα υλικά σε βαθύ ταψί.
- Καθαρίζουμε τη γλυκοκολοκύθα από τη φλούδα τους σπόρους και τις ίνες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε το φαγητό με αλεύρι και λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 50΄περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ