Για το παριανό κολοκυθόριζο
Σοτάρουμε πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Βράζουμε τα υλικά για το κολοκυθόρυζο στο φούρνο για 5΄σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τα υλικά σε βαθύ ταψί.
Καθαρίζουμε τη γλυκοκολοκύθα από τη φλούδα τους σπόρους και τις ίνες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Προσθέτουμε την κολοκύθα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το φαγητό με αλεύρι και λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 50΄περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.