Γλυκό κολοκυθόριζο στο φούρνο, σκέτη νοστιμιά! Στην Πάρο το αγαπάμε και το τιμάμε σε κάθε...

Γλυκό κολοκυθόριζο στο φούρνο, σκέτη νοστιμιά! Στην Πάρο το αγαπάμε και το τιμάμε σε κάθε ευκαιρία.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
36

Για το κολοκυθόριζο στο φούρνο

  • 1 γλυκοκολοκύθα (2 κιλά περίπου)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 φλ. ρύζι
  • 1 φλ. σταφίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παριανό κολοκυθόριζο

    Σοτάρουμε πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.

    Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

    Βράζουμε τα υλικά για το κολοκυθόρυζο στο φούρνο για 5΄σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε τα υλικά σε βαθύ ταψί.

    Καθαρίζουμε τη γλυκοκολοκύθα από τη φλούδα τους σπόρους και τις ίνες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

    Προσθέτουμε την κολοκύθα στο ταψί.

    Πασπαλίζουμε το φαγητό με αλεύρι και λίγη ζάχαρη.

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 50΄περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται