Για τη κολοκυθόπιτα νηστίσιμη
Τσαλακώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας, τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15′, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν όλα τα υγρά της.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε καλά.
Για τη κολοκυθόπιτα γλυκιά με φύλλο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το 1 χωριάτικο φύλλο.
Το λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο.
Αδειάζουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση.
Καλύπτουμε με τα δυο χωριάτικα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε.
Κλείνουμε την πίτα, γυρίζοντας τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην επιφάνειά της.
Χαράζουμε σε μερίδες, ραντίζουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και πεταχτά με τα δάχτυλα ραντίζουμε σταγόνες νερού σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για περίπου 50′ , μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από τη βάση του ταψιού.
Το μυστικό
Τα ψημένα φύλλα θα μαζέψουν τα υγρά της κολοκυθόπιτας και θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στη νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα.