Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΝΙΤΣΕΛ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές.
- Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τα ψίχουλα.
- Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κρέας πρώτα στο αλεύρι να ντυθεί.
- Μετά τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στα ψίχουλα να ντυθεί γύρω γύρω και να καλυφθεί τελείως.
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, (να καλύπτει περίπου μέχρι τη μέση το σνίτσελ χοιρινό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε κάθε κομμάτι σνίτσελ για περίπου 2′ από κάθε πλευρά να ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή η κρούστα του.
- Βγάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ιδανικό κρέας για χοιρινό σνίτσελ, είναι το τράνς. Για να γίνει πετυχημένο πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και ισόπαχο. Αν δεν το αγοράσετε έτοιμο (που σας συνιστώ να το αποφύγετε), βάλτε ένα ένα κομμάτι χοιρινό κρέας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ή μεμβράνες και χτυπήστε το με βαρύ αντικείμενο, μπάτη ή σφυρί, ώστε να πλατύνει και το πάχος του να γίνει περίπου κάτι λιγότερο από μισό.
- Για το τηγάνισμα του σνίτσελ, επιλέξτε ένα ελαιόλαδο ραφινέ, που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Το απαλό ελαιόλαδο είναι ιδανικό και πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα λάδια τηγανίσματος.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το πανάρετε για να πιάσει καλά το αλατοπίπερο.
- Μπορείτε για το πανάρισμα να χρησιμοποιήσετε ψίχουλα αλεσμένα από μπαγιάτικο ψωμί γιατί κάνουν τελεία τραγανή κρούστα. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε φρυγανιά (θα γίνει πιο σκούρο το τελικό αποτέλεσμα).
- Εναλλακτικά, μπορείτε να πανάρετε το κρέας σας με σπασμένα corn flakes (με ουδέτερη γεύση), με νιφάδες βρώμης και γενικά με ό,τι σας αρέσει να τρώτε.
- Η φωτιά στο τηγάνι δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή, γιατί θα καεί το πανάρισμα γρήγορα πριν προλάβει να ψηθεί το σνίτσελ μέχρι μέσα.
- Αν η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή, τότε θα αρχίσει να ξεκολλάει το πανάρισμα και θα ρουφήξει μέσα πολύ λάδι. Μέτρια προς δυνατή φωτιά είναι η ιδανική.
- Μην τρυπάτε το χοιρινό σνίτσελ όταν τηγανίζεται γιατί χάνει τα υγρά του.
- Μην αναποδογυρίζετε το σνίτσελ μέσα στο λάδι πολλές φορές γιατί μαλακώνει η κρούστα και ρουφάει πολύ λάδι.