Κόκκινες χιονόμπαλες

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό αυτά τα Χριστούγεννα, φτιάξτε αυτούς τους κόκκινους κουραμπιέδες της Ελπίδας που θα ξετρελάνουν μικρούς μεγάλους! Λιώνουν βελούδινα στο στόμα και το χρώμα τους θα το λατρέψετε.

35 - τμχ

10 λεπτά

15 λεπτά

κόκκινοι κουραμπιέδες συνταγη χριστουγεννιατικο γλυκο

Υλικά

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.
  3. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό την βανίλια και το αλάτι.
  4. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο.
  5. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά.
  6. Ρίχνουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.
  7. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με τα κράνμπερι αφού τα αλευρώσουμε.
  8. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας πλάθουμε τα μπαλάκια μας και τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.
  10. Μόλις κρυώσουν λίγο τα αχνίζουμε σε σακουλάκι με άχνη.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Το σκουπ του παγωτού βοηθάει πολύ όταν φτιάχνουμε μπισκότα.
  2. Μη τα παραψήνετε, το χρώμα εξαρτάται από το πόσο κόκκινα τα θέλετε.
  3. Όταν βάζετε ξηρό καρπό ή σοκολάτα πάντα να τα αλευρώνετε.
  4. Ευχαριστούμε πολύ την Ελπίδα Χαραλαμπίδου, για αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Περισσότερες συνταγές της θα βρείτε στο blog της, “Elpidas little corner”.
Απόρρητο