Υλικά
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό την βανίλια και το αλάτι.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο.
- Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με τα κράνμπερι αφού τα αλευρώσουμε.
- Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας πλάθουμε τα μπαλάκια μας και τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.
- Μόλις κρυώσουν λίγο τα αχνίζουμε σε σακουλάκι με άχνη.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Το σκουπ του παγωτού βοηθάει πολύ όταν φτιάχνουμε μπισκότα.
- Μη τα παραψήνετε, το χρώμα εξαρτάται από το πόσο κόκκινα τα θέλετε.
- Όταν βάζετε ξηρό καρπό ή σοκολάτα πάντα να τα αλευρώνετε.
- Ευχαριστούμε πολύ την Ελπίδα Χαραλαμπίδου, για αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Περισσότερες συνταγές της θα βρείτε στο blog της, “Elpidas little corner”.