• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
44

Υλικά

  • Μερίδες 35 τμχ
  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1 κ.γλ κακάο
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • 1/4 κ.γλ αλάτι
  • 1½ κούπα αλεύρι
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1/4 φλ. κράνμπερι
  • 2 κ.γλ λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γλ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γλ μπέικιν
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους κόκκινους κουραμπιέδες

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει.

    Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό την βανίλια και το αλάτι.

    Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο.

    Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά.

    Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι.

    Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με τα κράμπερι αφού τα αλευρώσουμε.

    Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας πλάθουμε τα μπαλάκια μας και τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.

    Μόλις κρυώσουν λίγο τα αχνίζουμε σε σακουλάκι με άχνη.

    Μυστικά

    Το σκουπ του παγωτού βοηθάει πολύ όταν φτιάχνουμε μπισκότα.

    Μη τα παραψήνετε, το χρώμα εξαρτάται από το πόσο κόκκινα τα θέλετε.

    Όταν βάζετε ξηρό καρπό ή σοκολάτα πάντα να τα αλευρώνετε.

    Ευχαριστούμε πολύ την Ελπίδα Χαραλαμπίδου, για αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Περισσότερες συνταγές της θα βρείτε στο blog της, “Elpidas little corner”.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται