Γουακαμόλε με γιαούρτι

Γουακαμόλε με γιαούρτι! Το πιο διάσημο snack-dip του πλανήτη σε συνδυασμό με το ελληνικό γιαούρτι απογειώνει το αποτέλεσμα! Υγιεινό, πεντανόστιμο, πανεύκολο σνακ με πρωτεΐνη και καλά λιπαρά για αυτούς που κάνουν διατροφή και για όσους αγαπούν τις μοναδικές έθνικ γεύσεις.

Μεσαία
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

γουακαμόλε με γιαούρτι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μη σας τρομάζει η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, καθώς μπορεί να αυξάνουν τη θερμιδική αξία, ωστόσο πρόκειται κατά βάση για καλής ποιότητας λιπαρά. Το γουακαμόλε είναι το πιο διαδεδομένο dip-snack και σίγουρα η προσθήκη γιαουρτιού στην αυθεντική συνταγή αυξάνει κατά πολύ τη διατροφική του αξία. Το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία δρουν προστατευτικά, μειώνοντας την LDL(¨κακή¨) χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση. Το γιαούρτι κατατάσσεται στις πιο υγιεινές τροφές. Ένα φλιτζάνι καλύπτει το 49% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και το 38% σε φώσφορο. Οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που περιέχει, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  2. Διαλέγουμε ώριμα αβοκάντο με μαλακή σάρκα για το γουακαμόλε με γιαούρτι.
  3. Στη συνέχεια, πλένουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε στη μέση.
  4. Αφαιρούμε το κουκούτσι και με κουτάλι αδειάζουμε την μαλακή σάρκα τους σε ένα μπολ.
  5. Με δυο κουτάλια χοντροκόβουμε το αβοκάντο λιώνοντάς το ελαφρά, αλλά αφήνοντας μερικά κομματάκια αβοκάντο.
  6. Περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ, ώστε να μην οξειδωθούν και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  7. Ανακατεύουμε το γουακαμόλε με γιαούρτι
  8. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  9. Σερβίρουμε αμέσως το γουακαμόλε με γιαούρτι, με τσιπς αραβικής πίτας ή με στικς λαχανικών για πιο υγιεινή διατροφή.

ΜΕ ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

  1. Μπορούμε να αλείψουμε το ελληνικό γουακαμόλε σε φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρουμε με κομμένα ντοματίνια ή με αυγό ποσέ σαν avocado toast!
  2. Για μεγαλύτερη τσαχπινιά μπορείτε να τα συνοδέψετε και με τα ψητά ντοματίνια που είναι πεντανόστιμα.
  3. Χρησιμοποιούμε το γουακαμόλε σαν άλειμμα σε σάντουιτς, μέσα σε τορτίγια, αραβικές πίτες ή σαν σάλτσα πλάι σε κρέας, ψάρι η κοτόπουλο
  4. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι για πιο spicy γεύση μέσα στο γουακαμόλε.
  5. Μπορείτε να βάλετε δυο κουταλιές γουακαμόλε με γιαούρτι πάνω σε βρασμένο καστανό ρύζι, κινόα ή βρασμένο φαγόπυρο το οποίο θα δώσει κρεμώδη υφή, για ένα πλήρες και πολύ υγιεινό γεύμα.

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ

  1. Το γουακαμόλε είναι καλύτερα να καταναλώνεται την ίδια ώρα.
  2. Όμως αν μείνει λίγο, διατηρείται στο ψυγείο καλύτερα για μια ημέρα μόνο, γιατί αλλοιώνεται γρήγορα το χρώμα του (οξειδώνεται).
  3. Μόνο που πρέπει να το σκεπάσετε πολύ καλά με εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια του ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα.
  4. Το γουακαμόλε περιέχει μόνο καλά λιπαρά, γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται προσθήκη ελαιόλαδου, αφού από μόνο του έχει κρεμώδη και βουτυράτη υφή και το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.
  5. Ο συνδυασμός με το στραγγιστό γιαούρτι το κάνει μοναδικό και η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη.
Απόρρητο