Για τα τσιπς αραβικής πίτας
Ανοίγουμε πρώτα τις πίτες από τη συσκευασία. Αν έχουμε το χρόνο, φτιάχνουμε τσιπς αραβικής πίτας από χειροποίητες αραβικές πίτες ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τον κόπο σας. Αν όχι, τα τραγανά αραβικά πιτάκια με τις έτοιμες πίτες και πάλι θα είναι τέλειο!
Τις κόβουμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
Τις ανοίγουμε στη μέση (η κάθε πίτα είναι διπλή και στη μέση έχει κενό).
Ζεσταίνουμε κατσαρόλα βαθιά με μπόλικο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια πίτας και κάνουμε βαθύ τηγάνισμα για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Αμέσως τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Όσο είναι ζεστές, τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
Μην αφήσετε τα τσιπς αραβικής πίτας να ροδίσουν πολύ στο λάδι γιατί αφού τις βγάλετε συνεχίζουν να ψήνονται για 1′-2′ με την θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει με αποτέλεσμα να σκουρύνουν πολύ.
Δείτε εδώ κι άλλες λιβανέζικες συνταγές από τη μέση Ανατολή! Θα σας συναρπάσουν και θα τις φτιάχνετε συνέχεια.
Μπορείτε να απολαύσετε τα τραγανά αραβικά πιτάκια με τη συνοδεία του υπέροχου βελουδένιου λιβανέζικου χούμους.