Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Διαλέγουμε ώριμα αβοκάντο με μαλακή σάρκα για το γουακαμόλε με γιαούρτι.
Στη συνέχεια, πλένουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με κουτάλι αδειάζουμε την μαλακή σάρκα τους σε ένα μπολ.
Με δυο κουτάλια χοντροκόβουμε το αβοκάντο λιώνοντάς το ελαφρά, αλλά αφήνοντας μερικά κομματάκια αβοκάντο.
Περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ, ώστε να μην οξειδωθούν και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
Ανακατεύουμε το γουακαμόλε με γιαούρτι
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σερβίρουμε αμέσως το γουακαμόλε με γιαούρτι, με τσιπς αραβικής πίτας ή με στικς λαχανικών για πιο υγιεινή διατροφή.
Με τι ταιριάζει
Μπορούμε να αλείψουμε το ελληνικό γουακαμόλε σε φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρουμε με κομμένα ντοματίνια ή με αυγό ποσέ σαν avocado toast!
Για μεγαλύτερη τσαχπινιά μπορείτε να τα συνοδέψετε και με τα ψητά ντοματίνια που είναι πεντανόστιμα.
Χρησιμοποιούμε το γουακαμόλε σαν άλειμμα σε σάντουιτς, μέσα σε τορτίγια, αραβικές πίτες ή σαν σάλτσα πλάι σε κρέας, ψάρι η κοτόπουλο
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι για πιο spicy γεύση μέσα στο γουακαμόλε.
Μπορείτε να βάλετε δυο κουταλιές γουακαμόλε με γιαούρτι πάνω σε βρασμένο καστανό ρύζι, κινόα ή βρασμένο φαγόπυρο το οποίο θα δώσει κρεμώδη υφή, για ένα πλήρες και πολύ υγιεινό γεύμα.
Πώς συντηρείται το γουακαμόλε
Το γουακαμόλε είναι καλύτερα να καταναλώνεται την ίδια ώρα.
Όμως αν μείνει λίγο, διατηρείται στο ψυγείο καλύτερα για μια ημέρα μόνο, γιατί αλλοιώνεται γρήγορα το χρώμα του (οξειδώνεται).
Μόνο που πρέπει να το σκεπάσετε πολύ καλά με εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια του ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα.
Το γουακαμόλε περιέχει μόνο καλά λιπαρά, γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται προσθήκη ελαιόλαδου, αφού από μόνο του έχει κρεμώδη και βουτυράτη υφή και το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά.
Ο συνδυασμός με το στραγγιστό γιαούρτι το κάνει μοναδικό και η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη.