Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το γλυκάνισο και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε και το λάδι.
- Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη και να διπλασιαστεί, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
- Σε αλευρωμένο πάγκο βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκ, σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
- Αρχίζοντας από την μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε μακρύ ρολό.
- Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
- Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό.
- Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες.
- Τις στρίβουμε εναλλάξ σε αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.
- Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30 λεπτά να φουσκώσει.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 200°C για περίπου 30 λεπτά.
- Αυτό το ψωμί, μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμη ζύμη πίτσας.