Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, τη μαγιά, τον γλυκάνισο και τον λιναρόσπορο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και έπειτα το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ζυμώνουμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
- Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ., σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
- Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά.
- Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
- Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό. Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες.
- Στρίβουμε εναλλάξ κάθε φέτα προς αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.
- Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 30 λεπτά.
- Εναλλακτικά, φτιάξτε το και με έτοιμη ζύμη πίτσας για πιο γρήγορη εκδοχή!