Ψωμί με γέμιση πέστο και πιπεριά

Στριφτό ψωμί γεμιστό, εντυπωσιακό, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά. Αφράτη ζύμη με γλυκάνισο και λιναρόσπορο, γεμισμένη με πέστο βασιλικού, ψητές πιπεριές και τρίμματα φέτας.

Εύκολη
0:45

1 - φρατζόλα

15 λεπτά

30 λεπτά

ψωμι γεμιστο - ψωμι γεμιστο αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, τη μαγιά, τον γλυκάνισο και τον λιναρόσπορο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και έπειτα το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ζυμώνουμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
  5. Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ., σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  6. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
  7. Τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά.
  8. Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
  9. Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό. Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες.
  11. Στρίβουμε εναλλάξ κάθε φέτα προς αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.
  12. Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά.
  13. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 30 λεπτά.
  14. Εναλλακτικά, φτιάξτε το και με έτοιμη ζύμη πίτσας για πιο γρήγορη εκδοχή!
Απόρρητο