Εκτέλεση
Για το γεμιστό ψωμί με πέστο, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το γλυκάνισο και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε και το λάδι. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη και να διπλασιαστεί, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45΄.
Σε αλευρωμένο πάγκο βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκ, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
Αρχίζοντας από την μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε μακρύ ρολό. Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό. Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες. Τις στρίβουμε εναλλάξ σε αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.
Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30΄να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 °C για περίπου 30΄.
Μάθετε και ακολουθήστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπιτικό ψωμί και φτιάξτε τη δική σας σάλτσα πέστο με τη συνταγή που σας έχω εδώ, για να γίνει αυτό το γεμιστό ψωμί θεϊκό.
Αυτό το ψωμί, μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμη ζύμη πίτσας.