Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπλέντερ
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας με 1 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, το ξύσμα και την κανέλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.
- Το μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
- Αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενσωματώνουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και την τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου.
- Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
- Όταν κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή λευκό γλάσο.
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τις σταφίδες στο τέλος λίγο πριν βάλετε το κέικ κολοκύθας στη φόρμα.