Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπλέντερ
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ.
 - Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας με 1 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
 - Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, το ξύσμα και την κανέλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.
 - Το μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
 - Αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Ενσωματώνουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
 - Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και την τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου.
 - Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
 - Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
 - Όταν κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή λευκό γλάσο.
 
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τις σταφίδες στο τέλος λίγο πριν βάλετε το κέικ κολοκύθας στη φόρμα.
 









