• προετοιμασία 7 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 3,5 φλ.
  • 80 γραμ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (στα ψυγεία σούπερ μάρκετ)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 4 φλ. κοφτά ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής κατά βούληση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λευκό γλάσο (Royal icing)

    Το λευκό γλάσο άχνης ζάχαρης ή royal icing

    είναι μια εύκολη συνταγή για να διακοσμήσετε και να εντυπωσιάσετε με τα γλυκά παρασκευάσματά σας. Για το royal icing,

    • Σε πολύ καθαρό κάδο του μίξερ, βάζουμε τα παστεριωμένα ασπράδια, το αλάτι και με το σύρμα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 2′ -3′ μέχρι να κάνει σώμα η μαρέγκα και να δημιουργηθούν απαλές κορυφές που στέκονται.
    • Σιγά-σιγά, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη βανίλια.
    • Σταδιακά προσθέτουμε και την κοσκινισμένη άχνη, μέχρι να την βάλουμε όλη.
    • Δυναμώνουμε το μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το γλάσο να γυαλίσει για 3-4´ περίπου.
    • Χωρίζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε διαφορετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ για να γαρνίρουμε πολύχρωμα τις παρασκευές μας.
    • Βάζουμε σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την ανάλογη μύτη ζαχαροπλαστικής για γαρνίρισμα και γαρνίρουμε.

    Αν θέλουμε, κλείνουμε καλά την σακούλα να μην πάρει αέρα και υγρασία και διατηρούμε το γλάσο που περίσσεψε για 2-3 μέρες στο ψυγείο.

    Επιπλέον μυστικά

    • Αυτό είναι το ιδανικό γλάσο για βασιλόπιτα.
    • Ανάλογα με την χρήση που θέλετε να κάνετε στο λευκό γλάσο, μπορείτε να κάνετε την σύστασή του λίγο πιο πυκνή. Προσθέτοντας λίγη επιπλέον άχνη ή λίγο πιο αραιή προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό.
    • Δηλαδή μπορεί να θέλετε πιο σφιχτή και σταθερή υφή για περίγραμμα π.χ. στα μπισκότα ή πιο μαλακή υφή στην επιφάνεια των μπισκότων ή πάνω σε κέικ ή χριστουγενιάτικους κορμούς.
    • Επίσης, αντί για αλάτι στην αρχική μορφή της μαρέγκας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρεμόριο (λευκή σκόνη στα σούπερ μάρκετ) που βοηθάει την μαρέγκα κάθε μορφής να κρατήσει τον όγκο της σταθερό.

     

    Διακοσμήστε μοναδικά μπισκότα με το λευκό γλάσο ζάχαρης royal icing, αλλά και κορμούς σαν κορμό με γλάσο!

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×