Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
- Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
- Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
- Αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι.
- Μπορείτε να φτιάξετε τη καστανόσουπα 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.
- Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.
- Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε, να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τα κάστανα εδώ.
- Αγαπάτε τα κάστανα; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές εδώ.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο
