Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την αχινοσαλάτα υπάρχουν ειδικά εργαλεία, ψαλίδια, για το άνοιγμα του αχινού, όμως μπορούμε απλά με ένα πιρούνι να τον ανοίξουμε.
- Χρειαζόμαστε ολόφρεσκους αχινούς.
- Με ένα πανί κρατάμε τον αχινό με το ένα χέρι και με ένα πιρούνι τρυπάμε το κέλυφος του περιμετρικά.
- Αρχίζουμε και δουλεύουμε το πιρούνι όπως το ανοιχτήρι μια κονσέρβας, περιμετρικά του αχινού.
- Μόλις αφαιρέσουμε τη φέτα καπάκι από τον αχινό, τινάζουμε δυνατά ώστε να φύγει από μέσα τυχόν αγκάθι ή άμμος.
- Με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά του αχινού σε ένα μπολάκι.
- Όταν τους καθαρίσουμε όλους, τότε στύβουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και ραντίζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τρώμε την αχινοσαλάτα με κουταλάκι απολαμβάνοντας την εξαίσια γεύση της.
- Στην παραλία χρησιμοποιούμε τα καβούκια του αχινού για μπολάκι και μαζεύουμε τα αυγά του και τους χυμούς του αχινού με ψωμί. Μεγάλη απόλαυση.
- Στην χώρα μας η αλίευση του αχινού επιτρέπεται μόνο συγκεκριμένη περίοδο ενώ η αλίευση του από ιδιώτες θεωρείται αδίκημα με βαρύ πρόστιμο.