Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μια μεσαία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πράσο για 3 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό ή νερό.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά να λιώσει σχεδόν η πατάτα.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το θυμάρι.
- Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα πατάτας στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά,
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε την πατατόσουπα σε σινουά (σουρωτήρι με λεπτή σίτα ) για πιο βελούδινο και λείο αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε τη σούπα πατάτας ζεστή σε μπολ η βαθιά πιάτα.
- Γαρνίρουμε με πάπρικα, αρωματικό ελαιόλαδο, λίγο σχοινόπρασο, και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με τραγανό μπέικον και κρουτόν. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το μπέικον στο φούρνο και να είναι τέλεια καραμελωμένο!
- Απολαύστε την ζεστή.