Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την πατατόσουπα
Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσει για λίγα λεπτά.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το Θυμάρι και το πράσο για 3’ ανακατεύοντας να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό ή νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση η πατατόσουπα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20’ να λιώσει σχεδόν η πατάτα.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε το θυμάρι.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την πατατόσουπα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3-4’
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε την πατατόσουπα σε σινουά (σουρωτήρι με λεπτή σίτα ) για πιο βελούδινο και λείο αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε την πατατόσουπα ζεστή σε μπολ η βαθιά πιάτα.
Γαρνίρουμε με τα τραγανά μπέικον, με κρουτόν και πραιρετικά λίγο σχοινόπρασο.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Απολαύστε την ζεστή να σας ζεστάνει την ψυχή η νοστιμιά της.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το μπέικον στο φούρνο και να είναι τέλεια καραμελωμένο!
Επιλέξτε αμέτρητες σούπες και φτιάξτε τες εύκολα και γρήγορα!