Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
- Διαλέγουμε φρέσκες μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα.
- Τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους.
- Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε για 12 με 15 λεπτά να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Ρίχνουμε τις στεγνές τσακιστές πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουμε ζεστές σε και προσθέτουμε γαλοπούλα ψητή ψιλοκομμένη, τυρί κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Προσοχή οι τσακιστές πατάτες πρέπει να είναι στεγνές όταν μπουν στο τηγάνι. Αλλιώς πιτσιλάει το λάδι.
- Τρώγονται πάντα ζεστές.
- Αυτοσχεδιάστε στο γαρνίρισμα, με υλικά που αγαπάτε ή έχετε στο σπίτι.