Πατάτες baby τσακιστές στο τηγάνι

Πατάτες τσακιστές στο τηγάνι από την Αργυρώ. Είναι μαλακές στην καρδιά και τραγανές από έξω. Σερβίρονται ζεστές με αλλαντικά και τυριά και σε λίγη ώρα έχεις ένα λαχταριστό οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Φανταστική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!

Δύσκολη
0:20

4

15 λεπτά

5 λεπτά

Πατάτες baby τσακιστές

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

  1. Διαλέγουμε φρέσκες μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα.
  2. Τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε για 12 με 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  4. Τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  5. Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  7. Ρίχνουμε τις στεγνές τσακιστές πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες να ροδίσουν.
  9. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  10. Τις σερβίρουμε ζεστές σε και προσθέτουμε γαλοπούλα ψητή ψιλοκομμένη, τυρί κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί.
  11. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Προσοχή οι τσακιστές πατάτες πρέπει να είναι στεγνές όταν μπουν στο τηγάνι. Αλλιώς πιτσιλάει το λάδι.
  2. Τρώγονται πάντα ζεστές.
  3. Αυτοσχεδιάστε στο γαρνίρισμα, με υλικά που αγαπάτε ή έχετε στο σπίτι.
Απόρρητο