Εκτέλεση
Για τις πατάτες baby τσακιστές στο τηγάνι διαλέγουμε φρέσκες μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα.
Τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε για 12-15 λεπτά να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε τις στεγνές τσακιστές πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε ζεστές σε και προσθέτουμε γαλοπούλα ψητή ψιλοκομμένη, τυρί κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Μυστικά για τις τσακιστές πατάτες
–Προσοχή οι τσακιστές πατάτες πρέπει να είναι στεγνές όταν μπουν στο τηγάνι. Αλλιώς πιτσιλάει το λάδι.
-Τρώγονται πάντα ζεστές.
–Αυτοσχεδιάστε στο γαρνίρισμα, με υλικά που αγαπάτε ή έχετε στο σπίτι.
Για εμάς που λατρεύουμε τις πατάτες σε όλες τις εκδοχές τους υπάρχουν και οι χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες της Αργυρώς ή οι πατάτες φούρνου σαν τηγανητές