Σερβίρονται ζεστές με αλλαντικά και τυριά και σε λίγη ώρα έχεις ένα λαχταριστό οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Συνταγή που πρέπει να...

Σερβίρονται ζεστές με αλλαντικά και τυριά και σε λίγη ώρα έχεις ένα λαχταριστό οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
31

Για τις baby πατάτες

  • 600 γρ. baby πατάτες φρέσκες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Ανθό αλατιού
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγη ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 2 - 3 φέτ. γαλοπούλα ψητή
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • Λίγα ντοματίνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    ΓΙα τις τσακιστές baby πατάτες

    Διαλέγουμε φρέσκες μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα.

    Τις πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους.

    Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε για 12 με 15 λεπτά να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.

    Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

    Ρίχνουμε τις στεγνές τσακιστές πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες να ροδίσουν.

    Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

    Τις σερβίρουμε ζεστές σε και προσθέτουμε γαλοπούλα ψητή ψιλοκομμένη, τυρί κρέμα και λίγο τριμμένο τυρί.

    Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Μυστικά

    Προσοχή οι τσακιστές πατάτες πρέπει να είναι στεγνές όταν μπουν στο τηγάνι. Αλλιώς πιτσιλάει το λάδι.

    Τρώγονται πάντα ζεστές.

    Αυτοσχεδιάστε στο γαρνίρισμα, με υλικά που αγαπάτε ή έχετε στο σπίτι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται