Σκεπαστή με γύρο

Σκεπαστή πίτα με γύρο χοιρινό. Σκεπαστή με γύρο χοιρινό και Ροδίτικη λαδόπιτα στο τηγάνι,

Μεσαία
0:30

4

15 λεπτά

15 λεπτά

σκεπαστή με γύρο χοιρινό - σκεπαστή πίτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να καραμελώσει ολόγυρα το κρέας και να στεγνώσει τελείως.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  6. Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.
  7. Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μια λαδόπιτα.
  8. Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.
  9. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  10. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.
  11. Βγάζουμε τις σκεπαστές σε ξύλο κοπής. Κόβουμε την καθεμία στα τέσσερα και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τηγανητές πατάτες και τζατζίκι.
Απόρρητο