Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΟΛΟΠΙΜΠΙΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΟΛΟΠΙΜΠΙΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄.
- Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.
- Φαγητό που τρώνε παραδοσιακά όσοι εργάζονται σκληρά και κυρίως οι ψαράδες. Όταν γυρνούν από το ψάρεμα και θέλουν ζεστασιά και θαλπωρή, για να τονωθούν κι αν έχει κρύο να ζεσταθούν.
- Όμως επειδή είναι νηστίσιμη συνταγή, συνηθίζεται και τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τρώγεται και αλάδωτη, κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα.
- Αν σου άρεσε αυτή η κερκυραϊκή συνταγή, δες άλλη μια παραδοσιακή συνταγή για κόκορα παστιτσάδα.
Tips
- Η Μανέστρα κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα, είναι στην ουσία ένα πολύ ζουμερό φαγητό.