Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄.
- Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.
- Όμως επειδή είναι νηστίσιμη συνταγή, συνηθίζεται και τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τρώγεται και αλάδωτη.
Tips
- Η Μανέστρα κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα, είναι στην ουσία ένα πολύ ζουμερό φαγητό.