Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄.
Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.
Φαγητό που τρώνε παραδοσιακά όσοι εργάζονται σκληρά και κυρίως οι ψαράδες. Όταν γυρνούν από το ψάρεμα και θέλουν ζεστασιά και θαλπωρή, για να τονωθούν κι αν έχει κρύο να ζεσταθούν.
Όμως επειδή είναι νηστίσιμη συνταγή, συνηθίζεται και τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τρώγεται και αλάδωτη, κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Αν σου άρεσε αυτή η κερκυραϊκή συνταγή, δες άλλη μια παραδοσιακή συνταγή για κόκορα παστιτσάδα.