Μανέστρα Κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα

Μανέστρα κολοπίμπιρι ή Μανέστρα μπούρου-μπούρου. Παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για καθημερινό φαγητό. Κολοπίμπιρι ή Collu pimpiri μεταφράζεται: Με πιπέρι!

Εύκολη
0:20

5 μερίδες

5 λεπτά

15 λεπτά

μανέστρα - μανέστρα κολοπίμπιρι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και σοτάρουμε για 3΄.
  3. Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε το ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
  5. Ρίχνουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μπόλικο ζωμό και αν θέλουμε τρίβουμε τυρί.
  8. Όμως επειδή είναι νηστίσιμη συνταγή, συνηθίζεται και τη Σαρακοστή αλλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τρώγεται και αλάδωτη.

Tips

  • Η Μανέστρα κολοπίμπιρι από την Κέρκυρα, είναι στην ουσία ένα πολύ ζουμερό φαγητό.
Απόρρητο