Πράσινη σαλάτα με σταφύλια και κινόα

Σαλάτα με σταφύλια, φύτρες και σάλτσα με γιαούρτι και τυρί κρέμα. Δροσερή και ιδανική τώρα που το σταφύλι είναι στα καλύτερα του. Η σαλάτα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως γιατί θα κατεβάσει υγρασία στο μπολ.

2

5 λεπτά

5 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

  1. Διαλέγουμε τα σταφύλια ️που σας αρέσει να τρώμε και τα απολαμβάνουμε σε μια δροσερή σαλάτα.
  2. Πρώτα πλένουμε τα σταφύλια πάντα με το τσαμπί.
  3. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  4. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  5. Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
  6. Καθαρίζουμε τις ρόγες σταφυλιού από το τσαμπί τους.
  7. Κόβουμε στη μέση τα μισά σταφύλια.
  8. Βάζουμε όλο το σταφύλι ολόκληρες και κομμένες ρόγες σε ένα μπολ.
  9. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  10. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το βαλσάμικο ξύδι.
  11. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  12. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα από δυόσμο.
  13. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ντυθούν τα σταφύλια με τα υλικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε λίγη βρασμένη κινόα σε πιάτα, βάζουμε σαλάτα με τα σταφύλια και γαρνίρουμε με φύτρες 
  2. Σερβίρουμε τη σαλάτα με σταφύλια αμέσως.
  3. Σε αυτή την συνταγή ταιριάζει πολύ το πικάντικο σπιτικό τυρί κρέμα.

Απόρρητο