Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες πατάτες και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5 λεπτά.
 - Μετά τρίβουμε καλά και τις καθαρίζουμε, γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.
 - Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι ολόγυρα και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.
 - Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25 λεπτά. Ο βρασμός εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
 - Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο.
 - Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
 - Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
 - Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη σάλτσα και το αλάτι.
 - Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν τη σάλτσα.
 - Προσθέτουμε ακόμα, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές.
 - Τον τόνο αφού τον στραγγίζουμε πρώτα και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
 - Τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.
 - Τη σερβίρουμε κρύα.
 









