• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
207
  • 300 γρ. πατάτες
  • 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 6 ελιές
  • 6 ντοματίνια
  • 1 συσκ. τόνου (κατά προτίμηση σε λάδι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Οι πατάτες

    Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες.

    Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5 λεπτά.

    Μετά τρίβουμε καλά και τις καθαρίζουμε  γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.

    Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι ολόγυρα.

    Τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει.

    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25 λεπτά.

    Ο βρασμός εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.

    Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο.

    Η σάλτσα

    Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.

    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

    Όσο είναι ζεστές προσθέτουμε τη σάλτσα και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν τη σάλτσα.

    Προσθέτουμε ακόμα:

    Το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τις ελιές.

    Τον τόνο αφού τον στραγγίζουμε πρώτα και τον διαλύουμε με το πιρούνι.

    Τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση.

    Τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.

    Την σερβίρουμε κρύα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται