Μανιταροπιτάκια

Μανιταροπιτακια με τραγανό φύλλο και εύκολη πεντανόστιμη γέμιση μανιταριών και τυριών. Γίνονται γρήγορα κι εξαφανίζονται το ίδιο γρήγορα!

Δύσκολη
0:35

16

10 λεπτά

25 λεπτά

μανιταροπιτακια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Διαλέγουμε φρέσκα μανιτάρια τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, σπάμε την σκελίδα σκόρδου.
  3. Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκoρδο.
  5. Σοτάρουμε για 2′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3′ να πιούν όλα τα υγρά τους.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  7. Αποσύρουμε τη γέμιση μανιταριών και την αφήνουμε 5-10’ να γίνει χλιαρή.
  8. Προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

  1. Ανοίγουμε το ένα φυλλο κουρού στον πάγκο εργασίας.
  2. Με ένα κουπ πατ 8-10 εκατ. κόβουμε 8 δίσκους ζύμης κουρού.
  3. Γεμίζουμε με 1 κουταλιά κρύα γέμιση.
  4. Αλείφουμε περιμετρικά με διάλυμα αυγού (κρόκο-νερό).
  5. Πιέζουμε τις ενώσεις φύλλου να κολλήσουν.
  6. Πατάμε περιμετρικά την ένωση με πιρούνι.
  7. Όμοια φτιάχνουμε όλα τα μανιταροπιτακια.
  8. Τα αραδιάζουμε σε δυο αντικολλητικό ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  9. Αλείφουμε την επιφάνεια με διάλυμα αυγού.
  10. Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για 25’ να ροδίσουν ολόγυρα.
  12. Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι υπέροχα.
  13. Αν σας άρεσαν τα μανιταροπιτάκια, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή

Απόρρητο