Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Διαλέγουμε φρέσκα μανιτάρια τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, σπάμε την σκελίδα σκόρδου.
- Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκoρδο.
- Σοτάρουμε για 2′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3′ να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε τη γέμιση μανιταριών και την αφήνουμε 5-10’ να γίνει χλιαρή.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
- Ανοίγουμε το ένα φυλλο κουρού στον πάγκο εργασίας.
- Με ένα κουπ πατ 8-10 εκατ. κόβουμε 8 δίσκους ζύμης κουρού.
- Γεμίζουμε με 1 κουταλιά κρύα γέμιση.
- Αλείφουμε περιμετρικά με διάλυμα αυγού (κρόκο-νερό).
- Πιέζουμε τις ενώσεις φύλλου να κολλήσουν.
- Πατάμε περιμετρικά την ένωση με πιρούνι.
- Όμοια φτιάχνουμε όλα τα μανιταροπιτακια.
- Τα αραδιάζουμε σε δυο αντικολλητικό ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με διάλυμα αυγού.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για 25’ να ροδίσουν ολόγυρα.
- Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι υπέροχα.
Αν σας άρεσαν τα μανιταροπιτάκια, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ