Μανιταροπιτακια
Για τα μανιταροπιτακια,
ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Διαλέγουμε φρέσκα μανιτάρια για να φτιάξουμε τα μανιταροπιτακια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σπάμε την σκελίδα σκόρδου.
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγανι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκoρδο.
Σοτάρουμε για 2′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3′ να πιουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Αποσύρουμε τη γέμιση μανιταριών και την αφήνουμε 5-10’ να γίνει χλιαρή.
Προσθέτουμε τα τυρια και το αυγο κι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Γέμισμα και σχέδιο για μανιταροπιτακια
Ανοίγουμε το ένα φυλλο κουρού στον πάγκο εργασίας.
Με ένα κουπ πατ 8-10 εκατ. κόβουμε 8 δίσκους ζύμης κουρού.
Γεμίζουμε με 1 κουταλιά κρύα γέμιση.
Αλείφουμε περιμετρικά με διάλυμα αυγού (κρόκο-νερό).
Πιέζουμε τις ενώσεις φύλλου να κολλήσουν.
Πατάμε περιμετρικά την ένωση με πιρούνι.
Όμοια φτιάχνουμε όλα τα μανιταροπιτακια.
Τα αραδιάζουμε σε δυο αντικολλητικό ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε την επιφάνεια με διάλυμα αυγού.
Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για 25’ να ροδίσουν ολόγυρα.
Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι υπέροχα.