"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φύλλα κουρού
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. νερό
  • Λίγο μαυροσίσαμο ή σουσάμι
  • Γέμιση
  • 300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φέτα μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμ. τυρί που λιώνει
  • 100 γραμ. μανούρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η γέμιση να είναι χλιαρή

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

     

    Μανιταροπιτακια

    Για τα μανιταροπιτακια,

    ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Διαλέγουμε φρέσκα μανιτάρια για να φτιάξουμε τα μανιταροπιτακια.

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

    Σπάμε την σκελίδα σκόρδου.

    Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγανι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκoρδο.

    Σοτάρουμε για 2′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3′ να πιουν όλα τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

    Αποσύρουμε τη γέμιση μανιταριών και την αφήνουμε 5-10’ να γίνει χλιαρή.

    Προσθέτουμε τα τυρια και το αυγο κι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

    Γέμισμα και σχέδιο για μανιταροπιτακια

    Ανοίγουμε το ένα φυλλο κουρού στον πάγκο εργασίας.

    Με ένα κουπ πατ 8-10 εκατ. κόβουμε 8 δίσκους ζύμης κουρού.

    Γεμίζουμε με 1 κουταλιά κρύα γέμιση.

    Αλείφουμε περιμετρικά με διάλυμα αυγού (κρόκο-νερό).

    Πιέζουμε τις ενώσεις φύλλου να κολλήσουν.

    Πατάμε περιμετρικά την ένωση με πιρούνι.

    Όμοια φτιάχνουμε όλα τα μανιταροπιτακια.

    Τα αραδιάζουμε σε δυο αντικολλητικό ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Αλείφουμε την επιφάνεια με διάλυμα αυγού.

    Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για 25’ να ροδίσουν ολόγυρα.

    Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι υπέροχα.

    Αν σας άρεσαν τα μανιταροπιτακια, δοκιμάστε και την παρακάτω πρόταση

    σπανακόπιτες ατομικές σερβιρισμένες σε πιάτο και κομμένες ώστε να φαίνεται η ζουμερή γέμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×