Γλυκό με κάστανο και σοκολάτα

Κέικ με κρέμα κάστανο, σοκολάτα και ρούμι που μυρίζει γιορτές! Στολίστε το με χτυπημένη κρέμα και φρούτα του δάσους και σερβίρετέ το ως το ιδανικό γιορτινό γλυκό. Αυτό το λαχταριστό γλυκό με κάστανο και σοκολάτα είναι χωρίς γλουτένη.

Εύκολη
0:40

8 - 10 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

γλυκα με καστανο και σοκολατα - κεικ καστανο

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Μπεν Μαρί

Μπεν Μαρί

Φόρμα

Φόρμα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα.
  2. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο μπολ.
  3. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας φόρμας δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση, 22 εκατοστών.
  4. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε σε μπολ για μπεν μαρί. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας μερικές φορές. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας για 5 λεπτά στο πλάι να κρυώσει ελαφρά.
  5. Όταν χλιαρύνει, προσθέτουμε την κρέμα κάστανο, το ρούμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους.
  6. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
  8. Ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με σταυρωτές, απαλές κινήσεις με μαλακή σπάτουλα, μέχρι να αραιώσει το μίγμα.
  9. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και αναδιπλώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέικ.
  11. Στολίστε το με χτυπημένη κρέμα και φρούτα του δάσους και σερβίρετέ το.
Απόρρητο