Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η αραβική πίτα χωρίς μαγιά είναι ένα άζυμο ζυμάρι δηλαδή μία ζύμη χωρίς καθόλου διογκωτικά.
- Η χρήση της μαγιάς θα δώσει λίγο πιο αφράτο ζυμάρι.
- Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.
- Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
- Την ζυμώνουμε για 5’ μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 ´ να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
- Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας όποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην κολλάει η πίτα.
- Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ακουμπάμε 1 -1 πίτα στο καυτό τηγάνι.
- Ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ και αναποδογυρίζουμε.
- Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά
- Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
- Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.