Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.
- Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.
- Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.
- Ανακατεύουμε μια δύο φορές.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιούν τα υγρά τους.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δύο φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.
- Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Tips
- Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του. Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.