Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό Slim Fix και μια πρέζα αλάτι.
- Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν σε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας.
- Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προαιρετικά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να σφίξει ώστε να πλάθεται.
- Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθουμε στις παλάμες σε σφαιρικά τρουφάκια.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Ανάλογα με το γαρνίρισμα που επιθυμούμε, βουτάμε τα τρουφάκια σε κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα ή άλλο υλικό της επιλογής μας.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο, σκεπασμένα, για πολλές ημέρες.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Αν θέλουμε να καλύψουμε τα τρουφάκια με σοκολάτα, λιώνουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιελαίου, ώστε να γίνει πιο ρευστή και γυαλιστερή.
- Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ολόγυρα.
- Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, τα σηκώνουμε προσεκτικά, αφήνοντας να στραγγίξει το περίσσευμα σοκολάτας, και τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη επιφάνεια.
- Μόλις σταθεροποιηθεί η επικάλυψη, διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
- Απ’ έξω θα είναι τραγανά, ενώ στο εσωτερικό τους θα παραμένουν βελούδινα και κρεμώδη.
Tips
- Αν την ώρα που πλάθουμε το μείγμα για τρουφάκια ζεσταθεί και λιώνει αφήνουμε για 10’ στο ψυγείο να σφίξει.
- Αυτά τα τρουφάκια είναι ιδανικά και για δώρο — τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο κουτάκι και προσφέρετέ τα ως ένα γλυκό, χειροποίητο κέρασμα γεμάτο αγάπη.









