Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να βραχεί το αλεύρι.
- Όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, ζυμώνουμε με το χέρι για λίγα λεπτά.
- Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε λίγα λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική.
- Η ζύμη για το χωριάτικο φύλλο δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά ολόγυρα.
- Στην αρχή δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε να ψηθεί ο κιμάς από την μια πλευρά και μετά τον σπάμε σε κομμάτια να ψηθεί παντού.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μέτριο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5’ ανακατεύοντας να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε την γέμιση κιμά να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με ψημένο κιμά και λίγο κασέρι.
- Διπλώνουμε το φύλλο σε χαλαρό ρολό και σφίγγουμε τις άκρες.
- Όμοια φτιάχνουμε όλες τις ατομικές κιμαδόπιτες.
- Οι κιμαδόπιτες γίνονται ψητές ή τηγανητές.
- Ψήνονται στον φούρνο στους 180ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30’. Αλείψτε τες με λίγο ελαιόλαδο όταν τις βάλετε στο φούρνο.
- Εναλλακτικά τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να γίνει το φύλλο τραγανό.
- Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρονται ζεστές με σαλάτα εποχής και γιαούρτι.

