Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το λευκό μέρος τους και το πράσο.
- Πλένουμε το σπανάκι, τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα στραγγίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.
- Σοτάρουμε για 2-3’.
- Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ζεστό (3/4 φλ.)
- Σκεπάζουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.
- Προσθέτουμε το τρυφερό σπανάκι τα σέσκουλα, τα μυρώνια (ή και καυκαλήθρες) και το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.
- Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με χόρτα για 12-13’.
- Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και στύβουμε το λεμόνι.
- Βράζουμε δυνατά για 1’
- Ραντίζουμε με λίγο (2-3 κ.σ.) ελαιόλαδο και σβήνουμε την εστία.
- Τα καλαμαράκια με χόρτα σερβίρονται πάντα με φρέσκο ψωμί.
- Μπορείτε να προσθέσετε χόρτα εποχής ή άγρια χόρτα.
Tips
- Τα τρυφερά καλαμάρια θα παραμείνουν τρυφερά και μαλακά αν τα βράσετε σωστά. Μην παραβράζετε τα καλαμαράκια.