Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΙΜΑ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-6’ μέχρι να ψηθούν.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3’.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο κανέλας.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο καρύδι και το φυτικό τυρί. Ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα βρώμης ή αμυγδάλου.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο το φυτικό βούτυρο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά πριν τα βάλουμε στην φωτιά ώστε να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε την νηστίσιμη κρέμα στην φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε να βράσει και να πήξει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από την εστία.
- Έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για δυο λεπτά λιγότερο από αναγράφει η συσκευασία.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε 2-3 κ.σ κιμά μανιταριών στο ταψί.
- Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ.
- Γεμίζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τον νηστίσιμο κιμά μανιταριών.
- Περιχύνουμε με τον νηστίσιμο κιμά που περισσεύει.
- Τέλος κάνουμε μια στρώση με την νηστίσιμη μπεσαμέλ.
ΨΗΣΙΜΟ
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε στους 200ºC στον αέρα για περίπου 20’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Αφήνουμε τα κοχύλια να σταθούν για 10’ σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.