Εκτέλεση
Για το νηστίσιμο κιμά
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-6’ μέχρι να ψηθούν.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3’.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο κανέλας.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το τριμμένο καρύδι και το φυτικό τυρί. Ανακατεύουμε.
Για τη νηστίσιμη κρέμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το φυτικό γάλα βρώμης ή αμυγδάλου.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο το φυτικό βούτυρο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά πριν τα βάλουμε στην φωτιά ώστε να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
Βάζουμε την νηστίσιμη κρέμα στην φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε να βράσει και να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από την εστία.
Έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για δυο λεπτά λιγότερο από αναγράφει η συσκευασία.
Στήσιμο στο ταψί
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βάζουμε 2-3 κ.σ κιμά μανιταριών στο ταψί.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ.
Γεμίζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τον νηστίσιμο κιμά μανιταριών.
Περιχύνουμε με τον νηστίσιμο κιμά που περισσεύει.
Τέλος κάνουμε μια στρώση με την νηστίσιμη μπεσαμέλ.
Ψήσιμο
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε στους 200ºC στον αέρα για περίπου 20’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αφήνουμε τα κοχύλια να σταθούν για 10’ σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.