Υλικά
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά με το χέρι και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Τον αφήνουμε στην άκρη.
- Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε μικρά ψίχουλα και το κρατάμε στην άκρη για το τέλος.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα φρέσκα βότανα και τα πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα υγρά τους πάνω στον κιμά.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αυγό και τα αποξηραμένα βότανα.
- Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.
- Σε αυτή τη φάση ο κιμάς έχει αλλάξει χρώμα και έχουν χαθεί μέσα όλα τα υλικά. Όμως έχει πολλή υγρασία.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού λίγα λίγα ζυμώνοντας, για να απορροφήσουν την υγρασία και να αφρατέψει το μείγμα.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην ξεχωρίζει κανένα υλικό.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30΄.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί.
- Ρίχνουμε στα χέρια λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ελαφρά τα πιέζουμε με το χέρι να γίνουν πιο πλατιά.
- Αραδειάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 20’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά όχι να στεγνώσουν.
- Συνοδεύονται με:
- [recipe_grid recipe_ids=”3064,15551″]