Κέικ με ταχίνι

Εύκολη
1:02

16

2 λεπτά

1 ώρα

Κέικ με ταχίνι

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
    2. Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
    3. Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
    4. Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
    5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
    6. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
    7. Απαλά ανακατεύουμε.
    8. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.
    9. Ισομοιράζουμε το μίγμα.
    10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.

Tips

  • Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
  • Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού εαν έχει ψηθεί πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
  • Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε για να μην “κάτσει” το κέικ.
  • Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.
Απόρρητο