Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
- Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
- Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
- Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
- Απαλά ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Tips
- Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
- Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού εαν έχει ψηθεί πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
- Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε για να μην “κάτσει” το κέικ.
- Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.