Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
Απαλά ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.
Ισομοιράζουμε το μίγμα.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.
Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε.
Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.