Κέικ με ταχίνι από την Αργυρώ, νόστιμο κέικ χωρίς γλουτένη με σταφίδες και μέλι.

Κέικ με ταχίνι από την Αργυρώ, νόστιμο κέικ χωρίς γλουτένη με σταφίδες και μέλι.

  • προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ταχίνι
  • 1 μέλι
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 τεμάχιο/ια πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 κ.γ. κανέλα κοφτό
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 τεμάχιο/ια μπεικιν παουντερ
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.

    Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.

    Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.

    Δουλεύουμε το μίγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.

    Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.

    Απαλά ανακατεύουμε.

    Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες των 22 εκ. και τις αλευρώνουμε.

    Ισομοιράζουμε το μίγμα.

    Ψήσιμο – Χρόνος 

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.

    Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.

    Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.

    Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνουμε.

    Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται