Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΝΙΕΡ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΝΙΕΡ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
- Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
- Τα κόβουμε στη μέση.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και πασπαλίζουμε τη γλώσσα και τινάζουμε το περιττό.
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα κομμάτια του ψαριού και ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει, βάζουμε με προσοχή ένα ένα τα κομμάτια.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα.
- Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΙΕΡ
- Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
- Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.