Γλώσσα μενιέρ

Γλώσσα Μενιέρ τηγανητή με βούτυρο και λεμόνι, σερβιρισμένη με μαϊντανό και κάπαρη. Ένα φημισμένο γαλλικό πιάτο, εύκολο και γευστικό.

Εύκολη
0:15

2 μερίδες

10 λεπτά

5 λεπτά

γλωσσα μενιερ - γλώσσα μενιέρ - γλωσσα τηγανιτη με αλευρι

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα γλώσσας με απορροφητικό χαρτί.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.
  3. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι με το αλεύρι και αλευρώνουμε τα φιλέτα, τινάζοντας το περιττό.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι ώστε να χωράνε τα κομμάτια του ψαριού και προσθέτουμε το βούτυρο.
  5. Όταν ζεσταθεί, τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα.
  6. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.
  7. Τηγανίζουμε για ακόμη 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  8. Αφαιρούμε τα φιλέτα σε πιατέλα με προσοχή, ώστε να μην διαλυθούν.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΙΕΡ

  1. Στύβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο που έμεινε και προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, τρίβοντας καλά τον πάτο του τηγανιού.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα λίγα δευτερόλεπτα για να εξατμιστεί η υγρασία.
  4. Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη κάπαρη.
Απόρρητο