Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Θα πάρει συνολικά περίπου 2 ποτήρια. Να είναι χλιαρό.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι πασπαλίζοντας.
- Αν χρησιμοποιήσετε ξερή μαγιά σε σκόνη, βάλτε 2 φακελάκια μέσα στο αλεύρι, ανακατέψτε με το χέρι και ακολουθήστε πιστά τη διαδικασία μου.
- Όταν η ζύμη ενωθεί σε μπάλα την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.
- Τη ζυμώνουμε δυνατά για 10 λεπτά.
- Εάν κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
- Την πατάμε με τις παλάμες να πλατύνει σαν χοντρό φύλλο.
- Ρίχνουμε επάνω τα κυβάκια τυριού.
- Κλείνουμε τις άκρες προς τα πάνω να μαζευτεί σε μπάλα ξανά και ζυμώνουμε λίγο για να πάνε παντού.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε μέσα τη ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ή νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 έως 1,5 ώρα.
- Όταν φουσκώσει, την αδειάζουμε στον πάγκο.
- Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη για να φτιάξουμε δύο φουσκωτές.
- Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου.
- Βάζουμε μέσα το ένα κομμάτι ζύμης.
- Πατώντας με τα δάχτυλα της δίνουμε σχήμα μακρόστενο, με ύψος 1,5 με 2 εκ., σαν χοντρό φύλλο.
- Κάνουμε βαθουλώματα, μπήγοντας πάνω της τα ακροδάχτυλά μας.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε δίπλα και τη δεύτερη φουσκωτή.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 170οC για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά.
Tips
- Προσοχή, όχι ζεστό, γιατί θα καεί η μαγιά και δεν θα φουσκώσει.