Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και κρατάμε λίγο τριμμένο καρότο για το σερβίρισμα.
- Αλατίζουμε το υπόλοιπο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, το πιέζουμε και το στύβουμε με τα χέρια να αποβάλει όλα τα υγρά του.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το στεγνό καρότο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το τζατζίκι καρότου στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα, για να κρυώσει και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Βάζουμε το τριμμένο καρότο που κρατήσαμε περιμετρικά σε ανοιχτό πιάτο και στη μέση απλώνουμε το τζατζίκι με κουτάλι.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, ανθό αλατιού και ρίγανη.
Προτεινόμενες συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ