Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε πομοντόρια, μακρόστενες ντομάτες, ή άλλη ποικιλία με πλούσια και σφιχτή σάρκα.
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις καψαλίζουμε σε ανοιχτή φλόγα για λίγα λεπτά, μέχρι να καεί ελαφρά η φλούδα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις ξεφλουδίζουμε.
- Εναλλακτικά καψαλίζουμε τις ντομάτες σε γκαζάκι ή σε σχάρα ή σε δυνατό γκριλ.
- Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες καθώς και το σκόρδο ολόκληρο.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′ περίπου μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι τις ντομάτες και το κλωνάρι βασιλικού.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ να «σπάσουν» οι ντομάτες.
- Αλέθουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Ωστόσο βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2-3′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Όπως στάζουν με τσιμπίδα τα βάζουμε στην σάλτσα και βράζουμε για 1-2′ ανακατεύοντας κυκλικά στο κέντρο.
- Σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια με σάλτσα πομοντόρο, με φύλλα βασιλικού και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβα.