Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε το μελάνι.
- Το σουρώνουμε και το διαλύουμε με λίγο νερό.
- Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φρέσκιες σουπιές και τις αφήνουμε σε χαμηλή ένταση να βγάλουν τα υγρά τους να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά, για περίπου 10΄.
- Τις κρατάμε στην άκρη.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
- Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3′. Προσθέτουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3′.
- Προσθέτουμε τις ζεματισμένες σουπιές με τα υγρά τους.
- Αφήνουμε να πιει τα υγρά της και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι.
- Περιχύνουμε με το αραιωμένο μελάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 10′ σε χαμηλή φωτιά, να πιει τα περισσότερα ζουμάκια του.
- Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο και άγριο μάραθο.
- Σβήνουμε το φαγητό κaι αφήνουμε τις σουπιές με το μελάνι να σταθούν για 10′.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ευχαριστούμε τον chef Ευριπίδη Γκόγκο από το εστιατόριο «Καλυψώ» στην Λίνδο Ρόδου.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Ιουνίου 2024.