Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον ξινόχοντρο σε μπολ, τον καλύπτουμε με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα βλήτα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε την αλμύρα. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και κρατάμε μόνο τις τρυφερές απολήξεις.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τα βλήτα.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σοτάρουμε 1–2 λεπτά, να πέσει ο όγκος τους.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο πιπέρι και το μάραθο και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 3 λεπτά ακόμα να κατεβάσει τα υγρά του.
- Στραγγίζουμε τον ξινόχοντρο και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκυθολούλουδα.
- Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και χαμηλώνουμε την εστία.
- Σιγοβράζουμε για 8–10 λεπτά μέχρι να σκάσει ο ξινόχοντρος και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Προσθέτουμε την τρυφερή αλμύρα και ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αποσύρουμε το φαγητό από την εστία.
- Το σερβίρουμε με λίγο κατίκι ή άλλο κρεμώδες φρέσκο τυρί.