Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5–6 λεπτά, να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο νερό.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα τους, με το νερό που στάζει, μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα από αυτό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με το κιμά κοτόπουλο, γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον τυρί.