Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τις πίτες μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το δουλεύουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη, απαλή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Όταν ξεκουραστεί, τη ζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη.
- Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλή πίτα.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις πίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν ψήνονται, φουσκώνουν αλλά μετά πέφτει ο όγκος τους.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
- Πλάθουμε μπιιφτεκάκια από το μείγμα δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα.
- Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Γεμίζουμε κάθε πίτα με μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι ή ό,τι άλλο προτιμάτε.
- Τυλίγουμε τα μπιφτεκάκια σουβλάκι με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Tips
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την πίτα γιατί καίγεται όταν ψήνεται.
- Για περισσότερη νοστιμιά, πριν ψήσουμε τις πίτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου.