Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και τις φακές και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι με τις φακές και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό ή στο ζωμό και περιχύνουμε τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τελείως την εστία. Τα υλικά πρέπει να βράζουν χωρίς κοχλασμό σε πολύ χαμηλή φωτιά, σαν να γίνονται στον ατμό.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
- Ωστόσο, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού σε πολύ χαμηλή εστία για 10 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Απλώνουμε σε ρηχά μπολ φυτικό γιαούρτι και σερβίρουμε από πάνω το φακόρυζο όσο είναι ακόμη ζεστό.
Tips
- Προσέχουμε ιδιαίτερα στο βρασμό γιατί τα υγρά είναι λίγα. Χορταστικό και πλήρες γεύμα φτιαγμένο από οικονομικά υλικά.